vrijdag 27 januari 2017

Oude liefde roest dus toch niet

Ooit, een behoorlijke tijd geleden (nog in de vorige eeuw *Ü*) heb ik veel quilts gemaakt. Maar opeens was ik het toen zat. In de jaren erna heb ik af en toe nog een halfslachtige poging gedaan om het quilten weer op te pakken, maar blijkbaar was de tijd er niet rijp voor. Tot ik vorige week opeens dit (klik) tegenkwam. En opeens waren ze daar weer, de enige echte QUILTKRIEBELS.

En nu, een week verder, ligt dit op mijn werktafel.

Maar het begon natuurlijk met één lapje.... en nog een lapje... en een heleboel siersteekjes.
Wat een leuke aanleiding om al die leuke siersteekjes op mijn machine eens te gebruiken.
Wel maakte ik steeds even een proefje. Om te controleren of de draadspanning goed was (was steeds goed, wat heb ik toch een heerlijke naaimachine).
Ik heb een kast vol lapjes, dus ik heb alleen tussenvulling en vlieseline gekocht.
Ook garens heb ik nog in overvloed. Ja, ik ben zo'n handwerkhamster , maar dat wisten jullie al toch? Dit is dus weer een geweldig stashproject.
Bij die mooie garens zit ook verloopgaren. Wat een leuke effecten krijg je daarmee!
En toen was, na een heleboel keer nieuwe kleuren inrijgen en lapjes knippen, mijn eerste blok klaar.
Op 15 februari worden de instructies voor het volgende blok gepubliceerd. Om dan meteen te kunnen gaan naaien, heb ik alvast alle tussenvullingen, achterkanten en vlieselinelapjes op maat gemaakt.
Kijk eens, dat ziet er toch inspirerend uit?
Omdat er, als ik het goed begrepen heb, ook blokken bij komen die machinaal gequilt worden en ik het machinale quilten graag onder de knie wil krijgen, ging ik op zoek naar een quilttafel voor aan m'n naaimachine. Eens informeren wat zo'n verlengstuk kost. Ik schrok me de tandjes..... Honderd euro voor zo'n plastic aanschuiftafel. No way, mij te duur. Toen ik daarover mopperde tegen manlief, vroeg hij 'kan ik er niet eentje maken voor je?'. Nou, zo'n aanbod sla ik natuurlijk niet af. Hij (ook een beetje een hamster, maar dan op klusgebied) had nog wel een plankje en een stok en wat Glitsa. En kijk eens. . . . . . . 
Nu heb ik een prachtige aanschuiftafel en die koste. . . . . niks. Ook een soort stash-verwerking hihi. Ik ben natuurlijk hartstikke blij met mijn kluslief.

Nu kijk ik uit naar de instructies voor het volgende blok. Tot die tijd is er natuurlijk nog genoeg te handwerken. Altijd meerdere handwerkjes onder handen . Daarover een volgende keer meer, want dit verhaal is alweer lang genoeg.

Allemaal een heel fijn weekend en veel handwerkplezier.2 opmerkingen:

  1. Wat ziet dat er ontzettend leuk uit! Heel origineel! super dat je man zo'n handige aanzettafel heeft gemaakt (die niet alleen handig is bij het quilten). Veel plezier met het volgende deel, dat laat je vast weer hier zien, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een enig project. En je hebt leuke kleurige stofjes zeg. Ben benieuwd naar het volgende blok

    BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.