vrijdag 17 februari 2017

Mandala-mania

Het is vast geen verrassing als ik vertel dat ik gek ben op mandala's maken. Ik heb er verschillende getekend, geweven, noem maar op. Al een tijdje deed ik er niets meer mee. Tot ik opeens weer inspiratie opdeed.
In Buitenleven zag ik een artikeltje staan over Margreet Ubels. Zij legt bloemenmandala's.
Toen dacht ik 'Wow, dat is ook gaaf.' Maarja, bloemen staan er nu weinig in mijn tuin. Dus ben ik om me heen gaan kijken wat ik wel heb. Ik vond nog een heleboel blauwe knopen en zo ontstond het idee.

De knoop in het midden is gemaakt van Paua schelp en komt uit Nieuw Zeeland.
Als je zo gaat kijken, kun je van heel veel materialen mandala's maken. In de schuur had ik nog een zakje strandzand en een zak vol schelpen liggen. Ook leuk!
Ik krijg helemaal de smaak te pakken. Nu kan ik bijna niet wachten tot ik bloemen kan plukken in de tuin. Of misschien maar eens beginnen met bladeren? Dat kan ook. . . . .  Ideetjes genoeg.

Wordt er ook nog gehandwerkt? Het staat op een laag pitje, maar er wordt wat gehaakt, gequilt en wat geborduurd. Daarover later meer.

Ik wens jullie een fijn weekend en veel handwerkplezier.

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke mandala's heb je gemaakt. Vooral die blauwe is mooi. Hoewel, als ik weer eens met een kleinkind op Texel ben, weet ik wat we met de schelpen gaan doen!!

    BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.