zondag 6 augustus 2017

Aangestoken

In ons vorige blogberichtje liet Esther jullie haar borduurwerkjes zien. Voordat jullie dat te zien kregen, had ik via Whatsapp natuurlijk al een heleboel foto's gezien. Zoals dat zo vaak gaat, ik raakte geïnspireerd door al dat leuke borduurwerk. En zoals je weet, hoef ik alleen maar in mijn stash te duiken om materialen te vinden. . . . .
Ik teken graag mandala's en heb er eentje op stof getekend met potlood.
Vervolgens wat leuke kleurtjes garen bij elkaar gezocht. Ik heb ook nog zo'n doos met héél veel kraaltjes en pailletjes, ooit in een grijs verleden eens gekocht voor een prikkie. Zo'n doos die onuitputtelijk lijkt. Omdat ik het niet mooi vond om alle vakken met borduurwerk op te vullen, heb ik dus pailletjes en kraaltjes gebruikt.
Het resultaat valt me niet tegen *Ü* hoewel ik veel puntjes zie die een volgende keer anders en beter moeten ;-)

En na maandenlang haken heb ik eindelijk een WIP af. . . .
De Landleven deken. Heel veel wiebers gehaakt met alleen maar vasten en een rand van stokjes er omheen.
Het is daardoor een dichte deken geworden. Het garen is 100% katoen, dus ook best zwaar. Handig voor op de veranda als het straks kouder wordt.
En nu maar eens gaan verzinnen wat het volgende project wordt. Waarschijnlijk iets met oude spijkerbroeken, maar ik moet er nog eventjes over nadenken.

Hebben jullie nog leuke projecten onderhanden? Het is in ieder geval in Nederland goed handwerkweer. Heel veel plezier!


3 opmerkingen:

 1. Zeer leuke mandala. Ondanks de vele kleurtjes en glitters toch zijn eenvoud behouden.
  Het deken is een echt kunstwerk geworden. Prachtig Paula! Toch benieuwd wat je gaat aanvangen met die oude spijkerbroeken ( hier staat zo'n grote zak gevuld om weg te doen, maar ga toch even wachten nu ... lol ...)

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, je mandala is echt gaaf geworden!
  Je deken is heel mooi, prachtig zelfs!
  Uh, nee.... ik heb helemaal niets om handen, al een tijdje niet :-( ik snap er niets van, heb wel zin om te haken, maar ben inspiratieloos. Zelfs pinterest kan me momenteel niet inspireren :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee om een mandala zo mooi te borduren!
  Je deken is schitterend geworden.Wel een klus om al die wiebertjes aan elkaar te maken, maarchet is de moeite waard geweest!
  Net als Tinne ben ik reuze benieuwd waar jij de oude spijkerbroeken voor gaat gebruiken *Ü*.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.