zondag 30 juli 2017

En nu borduren......

Beloofd is beloofd, ik zou m'n borduurwerkjes laten zien.
Hoe het plan ontstaan is weet ik niet meer. Het is jaren geleden dat ik geborduurd had. Maar opeens kreeg ik daar zo'n zin in. Het stofje met de vogels nodigde me gewoon uit om aan de slag te gaan.De borduurring lag al jaren werkloos onder in de handwerkkast. Hij blijkt reuze handig om de stof mooi strak te houden bij het borduren.


Van Paula had ik laatst zo'n mooi doosje gehad. Dat heeft meteen een bestemming gekregen.


Wat was ik blij met de lange zomeravonden. Zo had ik voldoende licht om lekker lang te borduren.


Ook borduren blijkt uiterst verslavend te zijn. Maar ook zo rustgevend!


 Vogeltje na vogeltje kreeg een gekleurd verenpak.


Tja dan gaat mijn creatieve brein weer met me op de loop. Ik vond nog 2 leuke stofjes.


Borduurzijde uitgezocht uit m'n stash. Pfff ik had  me toch voorgenomen niet meer bij die prijsvechters handwerkspullen in te slaan? Nou ja, nu komt het me van pas. Ik moet wel zeggen dat echte borduurzijde veel mooier is.


Ander thema. Bloemen borduren is ook leuk blijkt.


Best leuk schilderijtje geworden. Maar ik wil een ander effect bereiken.
Meer eigen inbreng. Kleur op kleur is te saai en voegt te weinig toe.


Ik zoek het meer in de monochrome stofjes. Door er zelf kleur aan toe te voegen krijg je een heel ander effect. Maar toch nog niet spannend genoeg.


Dit lapje spreekt veel meer! Meer een werkstuk dat bij mij past!


Ondertussen maakt mijn borduurkunst een ontwikkeling door. De keuze van stof en borduurzijde verandert niet alleen, maar ik word ook handiger in het borduren. Al zeg ik het zelf *U*

Vandaag valt de ene stortbui na de andere. Het deert me niet.
Ik heb super-romantische monochrome stof besteld. Het bezoekje aan het Waterlooplein van vorige week voegt er ook wat aan toe. Wees geduldig, binnenkort is het resultaat daarvan hier te zien.
De rest van deze regenachtige zondag ben ik lekker bezig.P.S. hoewel ik erg van de cijfertjes ben, zie ik nu pas dat dit ons HONDERDSTE berichtje is.
Dat mag gevierd worden. Proost!

2 opmerkingen:

 1. Die laatste borduurwerken vind ik ook het mooist.
  Zelf houd ik helemaal niet van borduren (terwijl er voor de vakantie toch een projectje klaar ligt waar ik ook wat in moet borduren), ik vind gezichtjes op amigurumi msken al super lastig.
  100 berichten.... gefeliciteerd! Ik hoop dat er nog heel veel mogen volgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie toepassing van borduren! De vleugels van de vogeltjes zijn erg mooi zo met een stofje en wat het borduren op stof betreft, ben ik het met je eens; afwijkende kleuren geven het echt iets extra's . Veel borduurplezier!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.