dinsdag 20 juni 2017

Bestelling

Tja, kreeg ik zomaar voor het eerst van mijn leven een echte haakwerk-bestelling. De mevrouw wilde ze iemand cadeau doen die Bunzlau servies heeft. Dus het moesten de juiste kleuren blauw zijn.
Onderzettertjes voor kopjes en glazen en grotere, pannenonderzetters. De African flower onderzetters had ik al eerder gehaakt. Tien moesten het er worden.
Maar de mevrouw had ook nog andere onderzetters gezien op Internet en stuurde me daarvan een foto. Daarvan heb ik mijn eigen versie gemaakt. Ze lijken er op, maar volgens mij heb ik toch iets andere steken gebruikt. Maakt niet uit, de mevrouw vind ze mooi.
Zoals gezegd wilde ze ook graag pannenonderzetters. Die moeten natuurlijk groter zijn en dikker, ze moeten tenslotte de tafel beschermen tegen hete bodems van pannen. Ze zijn net zo groot als de overbekende kurken pannenonderzetters.
Ik haakte ze met driedubbele draad en gebruikte weer het African flower patroon. Met driedubbele draad haken is wel pittig voor je handen, oef, best zwaar. Maar uiteindelijk zijn ze aardig gelukt.
En zo zagen de drie stapeltjes eruit. Allemaal in Bunzlau-blauw. De mevrouw tevreden en ik blij :-)

Hebben jullie nog wat op de pen staan? En haken of breien jullie lekker door met het warme weer?

Heel veel handwerkplezier!


5 opmerkingen:

 1. Wow, wat een werk was dat! Het is super geworden. Ik begrijp best dat de mevrouw er blij mee is.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie set bij elkaar! Knap gedaan hoor.
  Wat ik aan het haken ben? Onderzetters 😁. Maar in een ander patroon en allemaal in dezelfde maat. Ik ga er nog een blogje over schrijven binnenkort.
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind de kleuren prachtig én wat leuk je eerste opdracht :)
  Ik snap dat mevrouw tevreden is, ze zijn prachtig!
  Ik ben bezig met het breien van een makkelijke Vrolijke muis en het haken van een giraffe. Ik ga gewoon door :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, nou dat lijkt me een zeeer geslaagde missie :-) Prachtige onderzetters (ook als je het servies niet zou hebben)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat servies is prachtig. Ik koop soms iets bij De Scholekster. En ik krijg ook wel eens een beker kado. Leuk idee om er bijpassende onderzetters bij te maken. Ik snap dat die mevrouw blij is, want het is een prachtige set die je gemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.