dinsdag 30 mei 2017

Stil hè

Tja, zo gaat dat soms hè. Dat je even een poosje blijkbaar niks te bloggen hebt. Dat je bezig bent met allerlei projecten, maar dat er nog niets af is en je dus het idee hebt dat je niks te melden hebt. Met van alles bezig dus. Om te beginnen heb ik een gat (nou ja, vooruit, een gaatje) geslagen in mijn lappenkast.
Voor jullie vast niet zichtbaar, maar er is toch echt wel wat weg. In januari ben ik begonnen met de Bernina Mystery crazy quilt. Ik blogde er al eerder over. Dat project is nog lang niet klaar, het loopt door tot en met december. Maar intussen heb ik vijf blokken klaar, de opdrachten van januari tot en met mei.
De lap stof waar ik het op gelegd heb, wordt straks gebruikt voor de sashings. In mijn lapjesvoorraad zitten nog erg veel felgekleurde stofjes (niet meer in de kast, nu in het mandje speciaal voor deze quilt). Hoe het geheel er straks uit gaat zien, geen idee. En wat ik ermee ga doen? Ook geen idee. Maar het naaien is leuk, dus daar doe ik het voor.
Allerlei siersteken van de naaimachine uitproberen. Ook het garen komt uit mijn voorraad. Ik had nog wat garen geërfd van mijn moeder, mooi glanzend garen. Inmiddels zijn er al wat klosjes leeg, want het vreet garen, deze manier van naaien.
Voordeel van deze manier van werken is dat ik straks (bijna) niks meer hoef te quilten, dat is al gedaan met de siersteken. Afijn, wordt nog vervolgd dus.

Maar ik heb dus nog veel meer lapjes. Daaronder ook veel blauwtjes. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik er een paar fat quarters bij heb gekocht, voor de balans tussen licht en donker.
Eerst een hele stapel lapjes gesneden.
Ik wil persé een simpele quilt maken. Deze is bedoeld voor ons eigen bed, voor de slaapkamer-metamorfose die ik in gedachten heb. 
Eerst lange rijen blokjes maken. . . . . . . en dan de rijen aan elkaar.
Ook hier ben ik nog wel even zoet mee. Het is wel wennen, me overgeven aan een simpel patroon. Maar ik wil gewoon geen drukke quilt op dat bed, dus ik heb mezelf vermanend toegesproken. En nu ik zo bezig ben, is het ook weleens lekker, een simpel werkje ;-)

In januari kocht ik dit pakket van Landleven. Voor het haken van een mooie deken.
Heerlijk, al die bolletjes katoen. En je gelooft het misschien niet na de foto's van de kleurige crazy quilt. . . . . . Ik hou heel erg van deze naturel tinten.
Er zit een duidelijke beschrijving in het pakket.
Inmiddels heb ik al de nodige wiebertjes gehaakt. Lekker op m'n gemakje, als het zo uitkomt.
Het moeten er 61 worden geloof ik. En ik zit op de 45 of zoiets.
Er komen ook halve en kwart wiebers aan te pas.
Het patroon is verder simpel. Een echt haakwerkje waarbij je lekker kunt kletsen.
Deze bollen moeten dus nog verwerkt worden. Een flink deel daarvan is ook voor het aan elkaar haken van de wiebers en de rand. Rustig aan verder haken, dan komt de deken vast dit jaar nog wel af. Soms blijft de deken even liggen. Zoals nu. . . . . Ik kreeg een heuse haakopdracht. En die gaat voor, dat snap je.
Maar er is nog een reden waarom het handwerken niet écht hard gaat op dit moment. Ik ben namelijk nogal verslingerd aan het tekenen van Mandala's de laatste tijd. Deze is pas af, een grote, 50 x 50 cm. Met wat Keltisch knoopwerk erin. Heerlijk om te doen.
En ik wil nou eindelijk wel eens echt leren tekenen, als dat te leren is tenminste *Ü* en niet alleen een kwestie is van talent. Daarom ben ik op teken- en schilderles gegaan. Ook al zo fijn om te doen. Eerst leren werken met pastelkrijt.
Weten jullie een winkel waar je extra tijd kunt kopen? Zou 36 uur in een etmaal genoeg zijn? Ach, als we maar lekker bezig zijn, toch?

Zo, ik heb jullie weer een beetje bijgepraat. Esther heeft de afgelopen weken weer een heleboel mooie projecten gemaakt. Daar gaat ze jullie vast binnenkort foto's van laten zien.

En waar zijn jullie zoal mee bezig? Ook vanalles onderhanden? Heel veel handwerkplezier gewenst allemaal.10 opmerkingen:

 1. Leuk om van je te horen :) Je koolmees is prachtig en wat goed dat je lessen gaat volgen, een nieuwe hobby erbij ;) wat een leuke projecten waar je mee bezig bent. Als je het adres weet waar je tijd kunt kopen dan tip mij maar ;) Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, daar ben je weer :-)
  Nou, je hebt echt niet stil gezeten! Ie Berninna quilt wordt erg leuk, alle kleurtjes passen perfect samen en je hebt heel veel mooie steken op je naaimachine, dat maakt het ook super! Dan is zo'n "simpele" quelit om ernaast te maken ook wel heel fijn lijkt mij.
  Dan nog een opdracht en met nog een gehaakte deken bezig, wow!
  Ik ben momenteel weinig aan het handwerken, komt vast wel weer, maar dat is ook waarom ik weinig blog momenteel; ook dat komt vast wel weer ;-)
  Fijn om in ieder geval wat van jou te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n lap tekst en dan vergeet ik nog te vertellen dat ik jje mandala echt prachtig vind, net als je koolmees! Aan tallent geen gebrek bij jou ;-)

   Verwijderen
 3. Prachtige creaties alleszins. Talent in overvloed. Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk maar het patroon ken ik niet heb je daar een eindfoto van ?? Mag je ook naar mijn mail sturen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We hebben je wel even gemist, maar je hebt niet stil gezeten, zeg! Creativiteit alom!
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om weer van je te lezen. Ik vind de Bernina iets te bont naar mijn smaak, die blauwe quilt daarentegen vind ik prachtig. Net zoals je haakwerk, ik ben benieuwd naar het resultaat. En dat je wilt leren schilderen snap ik. Tijdens mijn opleiding voor kleuterleidster bleek, dat ik daar geen enkele aanleg voor heb, toch jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijke projecten waar je mee bezig bent Paula!
  Ben benieuwd naar alle eind resultaten maar zoals je zelf zegt: alles op z'n tijd!
  Groet Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Dirkje, ik heb je gevonden via google omdat ik het patroon zoek van de wiebertjesdeken van landleven. Ik ben er destijds mee begonnene en moet de halve nog maken.......en ja ik ben het patroon kwijt. Ik heb niet veel ervaring met haken en durf het niet, al tellend, van de al gehaakte wiebers te maken. Zou jij bereid zijn mij het patroon te emailen.....als jij het nog vinden kunt 😬
  Leuk Bolg trouwens, zoveel mooie dingen!
  Groeten Erna.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Erna, ik heb je e-mailadres niet, dus antwoord ik je maar even op deze manier. Leuk dat je ons blog leest.
   Naar aanleiding van je vraag ben ik op zoek gegaan naar het patroon, maar ik kan het helaas ook niet meer vinden. Dus sorry, ik kan je niet helpen. Hopelijk vind je snel iemand anders die het patroon wel voor je heeft.
   Groetjes,
   Paula
   Dirkje Spreeuw

   Verwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.