donderdag 9 november 2017

Toile de Jouy

Oempf dat is een lange tijd geleden dat ik een bericht gemaakt heb. Dat was niet de bedoeling. Maar ja ik woon in een toeristengebied en m'n werk gaat mee op en neer met de drukte hier op Texel. Het lijkt erop dat het iets rustiger gaat worden.... En als ik omkijk naar de afgelopen periode heb ik best veel gemaakt. Ik heb het borduren herontdekt zoals hier te lezen is.Aan het begin van de zomer had ik al stof besteld: Toile de Jouy. Ooit van gehoord???
Ik vind het super-romantisch! Meteen maar in 3 kleuren besteld, maar de blauwe liet nog op zich wachten. Niet getreurd, ik ben gewoon begonnen.


Er staan verschillende tafereeltjes verspreid op de stof. Eerst maar eens een mooie uitgekozen.


De borduurring kwam weer goed van pas. Het werkt echt prettig als de stof een beetje opgespannen blijft tijdens het werken. En dan spannend! De eerste steek.


Het wijst zich vanzelf. 'Gewoon' de tekeningen volgen en een beetje fantasie gebruiken.Dan weer kleurtjes kiezen. Nog steeds het goedkope spul en DMC. Ik kan je zeggen, ik kies voortaan voor kwaliteit!


Het groeide maar door onder m'n handen. O, o, wat heb ik genoten tijdens het borduren. De lange zomeravonden waren goed gevuld.En dan is het KLAAR! Fijn en jammer. Ik moet altijd 'afkicken' nadat ik een WIP heb afgerond.


In een  bijpassend lijstje staat m'n pronkie op de tv-kast *U*

Ik heb nog veel meer gemaakt afgelopen zomer, zelfs warme mutsjes.
En bij deze de belofte om dat wél snel te laten zien!
3 opmerkingen:

 1. Herkenbaar hoor Esther van het bloggen en de tijd ertussen die zo ineens weer verstrijkt, ik heb het zelf ook... ik neem mij steeds weer voor er regelmaat in te brengen, maar op 1 of andere manier lukt het maar niet! Ondanks mijn goede voornemens (en ik woon niet eens op het schitterende toeristische Texel, kun je nagaan hihi).
  Wauw die stof is gaaf zeg! Ik ken het niet. Wat een superleuk effect. Dat goedkope borduurgaren gooide ik toevallig vandeweek een hele zooi van weg, ik werd er niet goed van haha. Nu zie ik bij jou ook voorbij komen dat je liever voor het merk-garen gaat, ik dus ook.
  Fijne dag vandaag.
  Groetjes,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk! Heel origineel met een heel mooi resultaat. Ik ben benieuwd naar de rest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. The blog are the best that is extremely useful to keep.
  I can share the ideas of the future as this is really what I was looking for,
  I am very comfortable and pleased to come here. Thank you very much!
  ผลบอลเมื่อคืน

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.