vrijdag 7 oktober 2016

Verliefd op spikkeltjesgaren

Jullie zullen het wel herkennen: lekker surfen op het www op zoek naar inspiratie en nieuwe ideeën. Dat doe ik regelmatig. Eigenlijk te veel naar mijn zin, want het is veel leuker om zelf bezig te zijn. Maar ja soms laat ik me verleiden. Ik ben aan het oefenen om minder te surfen. Reuze moeilijk! ! !
Tijdens het rondneuzen zag ik steeds maar van dat leuke spikkeltjesgaren. Ik was een dagje aan de 'overkant' en daar lag het naar me te lonken. Twee rondjes om het vak met wol gedraaid en het mee genomen. Ik was nog in de ban van het toe-up-sokken breien dus nog maar een paar begonnen. Het moest ajour worden in voorbereiding naar m'n plan om te gaan kantbreien. Och och ik heb gewoon veel te veel plannen. Want m'n kleuren-uit-de-natuur-project ligt er ook nog.


Deze keer wilde ik op een rondbreipen breien. Ik begon de teen met de 'lussenopzet', dan is het sowieso makkelijk om een rondbreipen te gebruiken. Met de magic loop. Ik heb dit boekje gekocht en ben er erg tevreden over.


De meerderingen voor de teen heb ik wat naar eigen wens aangepast. Ik hou van ronde tenen.
Hier zie je ook meteen hoe leuk dat spikkeltjesgaren op breit.


Dit ajourpatroontje loopt over 8 steken. Door het plaatsen van een stekenmarkeerder na ieder patroontje wordt het breien veel makkelijker. Mijn rode sokken breide ik op 5 pennen. Daar paste precies 1 patroon van 15 steken op elke naald.


De Jojohiel bevalt me heel goed. Met verkorte naalden brei je in een mum van tijd de hiel. Leuk werkje *U*.


Tenslotte losjes afgekant. En weer een paar warme voeten deze winter.


Nu stop ik maar even met sokken breien want de verslaving loert om de hoek. Drie paar sokken voor komende winter moet genoeg zijn. Tenzij er natuurlijk een onweerstaanbaar bolletje op m'n weg komt ;-)

Na deze lange, lange zomer kijk ik alweer uit naar de wintermaanden. Heerlijk handwerken, te beginnen met dit weekend! Veel creatieve uurtjes gewenst!


4 opmerkingen:

 1. Heerlijk zoete sokken :-D
  Je hebt ze heel mooi gemaakt, lijkt mij perfect, zo mooi koop je ze niet in de winkel.
  Fijn weekend, laat je creativiteit vooral niet afremmen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Zeker met die spikkeltjes.
  Je kunt ze meteen aan. Het is koud genoeg. 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf!! Ben sokken aan het haken met de cal van kreafabriek

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf!! Ben sokken aan het haken met de cal van kreafabriek

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.