vrijdag 2 september 2016

Inspiratie-dieet

Ik ben zo benieuwd: Hebben jullie daar nou ook weleens last van? Van een putdiepe handwerkdip? Ik kan je vertellen, ik zit er middenin. En niet eventjes, al een poosje.

Al tijden bezig met allerlei kleine dingetjes, maar niets komt af.
Zeepzakje van zelf getekende blokjes in wording
Steeds weer ideetjes, maar al voordat ik eraan begonnen ben, wordt het ingehaald door nieuwe ideetjes.
Nog een zeepzakje in wording
Ook zo'n ideetje: zelf blokjes tekenen en ze borduren. Het idee dat ik er eerst mee had, vind ik niet leuk meer. Maar wat moet het dan wel worden?
Moet ook nog 'iets' worden
Zie ik op Internet iemand die mandala's borduurt, moet ik dat meteen weer uitproberen. Intuïtief borduren, zonder patroon te maken vooraf. Even leuk. Maar afmaken lukt niet.
Geïnspireerd door Esther's kleurenavonturen met bolletjes wol in het Texels landschap borrelen er weer ideetjes op.
 Maar verder dan dit komt het weer niet.
En dan probeer ik ook af en toe nog eens wat te tekenen. Ook leuk om te doen. Ben ook bezig met LifeBook 2016, maar loop hopeloos achter met de lessen.

Nu gaat dit geen gedeprimeerd blogje worden hoor. Ik vind het wel grappig om te observeren en analyseren hoe zo'n dip verloopt. En ik weet ook dat het weer over gaat.

Voor de grap maak ik weleens van die persoonlijkheidstestjes op Internet. En dan kijken of ik mij in de uitslag herken. Zo deed ik pas weer een testje volgens de theorieën van Jung. Daar kwam uit dat ik een creatief persoon ben (goh, leuk om dat bevestigd te zien). Maar vervolgens las ik de valkuil die erbij hoorde: Je kunt af en toe verzuipen in je ideeën. Bam, die was raak .

Het zette me aan het denken. Dit klopt als een bus, maar wat doe ik eraan? Ik weet van mezelf dat ik me helemaal kan verliezen in sites als Pinterest. Zit ik daar eenmaal op te neuzen, dan ben ik ongemerkt zomaar een uur verder.

Ook FaceBook is zo gevaarlijk. Het is zo makkelijk om allerlei pagina's te liken en dan komen er dagelijks zoveel leuke dingen voorbij.

Nu heb ik besloten er wat aan te doen. Om te beginnen heb ik de Pinterest App van mijn telefoon gegooid. Zo, dat scheelt al veel tijd. Vervolgens alle pagina's die ik had geliked op FB ge-vind-ik-niet-meer-leuk-t. Hoppa, ruimt ook lekker op. Daarna mezelf afgemeld voor alle e-mail nieuwsbrieven die me ook weer uitnodigen om te gaan surfen. Scheelt een heleboel e-mails en nog meer tijd. Heerlijk, zo'n inspiratie-dieet.

Maar er is nog iets dat me blokkeert. Mijn zelfopgelegde stash-challenge. Een poosje geleden bedacht ik me dat ik niets meer ga kopen totdat ik mijn stash verwerkt heb.
Een klein deel van mijn garen-stash
Nu merk ik dat dit verlammend werkt en zo dus een averechts effect heeft. Dus die teugels laat ik vieren. Hihi, ik kan zóóó lief zijn voor mezelf ☺☺☺.

Is er nóg iets waar ik een oplossing voor wil verzinnen. Ik vind héél veel dingen leuk om te MAKEN maar ik hoef het allemaal niet te HEBBEN. In het berghok stonden een paar dozen vol met handwerken en handwerkjes waar ik niets mee doe. Ik heb ze nu uit de dozen gehaald en in een kast gezet, een soort mini-expositie. Op deze foto zie je een deeltje van die kast.
Komt er nu iemand langs die iets leuk vind, dan mag ie dat meteen meenemen.

En nu proberen alleen nog maar dingen te maken die ik zelf gebruik of die ik direct aan iemand cadeau kan doen.

Jaaaaaa, ik voel weer handwerk-kriebels opkomen. Het komt goed!

Fijn weekend allemaal en veel handwerkplezier.
6 opmerkingen:

 1. Fijn dat de kriebels weer terug aan het komen zijn ;)
  Je hebt helemaal gelijk, er komen zoveel leuke dingen voorbij, maar geen extra tijd, het afmaken lukt me redelijk, maar net wat je zegt dan wil je dit en dan weer dat maken, dan pak ik altijd maar even mijn breiwerk, lekker alleen even breien :) Even rust en niets anders meer erbij. Jij ook een heel fijn weekend, groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, gelukkig een lotgenoot getroffen. Was al bang de enigste te zijn!! Wat goed van je om een hoop te 'deleten'op facebook. Geeft direct rust in je hoofd. Pinterest....jaaaa, ook daar heb ik menige uurtjes aan gespendeerd. Ik had op het laatst zelf 108 boards aangemaakt. Nu kijk ik er nog heel sporadisch op maar dan is het inderdaad zo weer een uurtje (of wat) later want je linkt toch snel door want ook bij de ander zie je te gek leuke dingen voorbij komen.
  En dan het niet afmaken: Ik heb vorig jaar alle W.I.P's door m'n handen laten gaan en er uiteindelijk 3 bewaard. De rest heb ik direct weg gegooid, in de wetenschap dat ik het toch nooit af zou maken. Even lastig maar mijn lijst met dingen om te maken blijft groeien dus lang heb ik er niet bij stil gestaan. Ik heb op de zolder ook een aantal dozen met spullen die ik gemaakt heb. Heel soms sta ik op een braderie maar dat valt vaak toch tegen (qua verkoop dan he, de gezelligheid maakt een hoop goed). Ik haak nu wat grotere projecten en krijg ook opdrachten.
  Fijne zondag!
  Groet Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk komt het goed! Ik denk dat iedereen wel eens zo'n dip heeft, is ook niet erg en dan kun je 2 dingen doen: wachten tot het over gaat of eens bekijken wat je er aan wilt doen zoals jij nu hebt gedaan. Ik hoop van harte dat het je helpt, maar zolang je vrede hebt met je dip: so what!
  Overigens kreeg ik wel meteen een ideetje bij de 3e foto: verzin er nog 2 bij en maak er een kubus van. Oké, het past niet meteen in je nieuwe streven om alleen nog dingen te maken die je zelf gebruikt of cadeau gaat geven, al kun je dat tweede natuurlijk wel doen, maar plezier beleven aan het creëren is ook belangrijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar, zo'n dip. Gewoon laten gebeuren en dan komt de inspiratie vanzelf wel weer. Hoop ik tenminste. Ik blog en lees een stuk of tien blogs. Verder niks, geen Facebook , pinterest of wat dan ook. Kost me teveel tijd en die tijd besteed ik liever aan handwerken. Lieve groeten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh, wat goed van jou, dat dieet! Heel herkenbaar, die dip. En als ik dan lang heb zitten surfen, ben ik bijna boos op mezelf: kostbare tijd "verspild"......voor mijn gevoel dan. Diëten doe ik normaal nooit, maar misschien moet ik je idee eens opvolgen.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Paula en Esther, ik heb je genomineerd voor de One Lovely Blog Award, ik hoop dat je het leuk vindt. Het is geen verplichting om mee te doen hoor. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.