vrijdag 24 februari 2017

Doekiepop

Ruim 25 jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Van een collega kreeg onze zoon een knuffelpopje. Het knuffeltje werd "doekiepop"gedoopt. Het popje was gemaakt van zachtgroen flanel. De eerste jaren vergezelde het popje onze zoon op ontdekkingstocht in de grote wereld.


Hij is een beetje afgekloven geraakt en ligt al jaren op zolder in een laatje samen met de andere knuffels die ik bewaar als dierbare herinnering.

Zoals jullie weten ben ik een breister. Niet zo lang geleden ontdekte ik een breipatroon van het popje bij blij-dat-ik-brei. Vorige week bedacht ik dat het er nu maar eens van moest komen om het popje te breien.


Een mooi klusje voor tussendoor. Eigenlijk kan hij het beste gemaakt worden van sokkenwol. Maar ik heb ook het voornemen om m'n wolvoorraad op te maken dus het werd zachtgroen katoen.


Het grappige is dat het popje "top-down" wordt gebreid. En laat ik nu zeer in de ban zijn van "top-down" breien. ;-)


Dus deze doekiepop werd een kleine vingeroefening in het ondersteboven breien. Daarbij wil ik me ook steeds meer bekwamen in het continental breien. Dat wil zeggen met de draad in de linkerhand.


Ik ben een ongelooflijke perfectionist en vind het popje niet netjes genoeg geworden. Ik heb de draadspanning nog niet zo goed onder de knie. Dat geeft strepen in het breiwerk waar ik niet blij mee ben. Verder heb ik een aanpassing gedaan in de "handjes" en "voetjes". Omdat katoen niet mee rekt bij het knopen heb ik een aantal toeren toegevoegd om het knopen makkelijker te maken. Dat is wel heel goed gelukt!

Er staat nog veel meer op de pen. De WIP's stapelen zich op, maar ik heb de conclusie getrokken dat het gewoon bij mij hoort! Haha, het zal waarschijnlijk niet veranderen en als ik weer wat te tonen heb, meld ik me weer.

Plezier staat voorop bij het handwerken, dus ik hoop dat jullie er ook allemaal van genieten!


3 opmerkingen:

 1. Oh, wat een leuk popje! Ik denk zo maar dat dit wel eens een favoriet van een klein mensje kan worden! Die zien niet of je de draadspanning wel regelmatig hebt gehouden ;-)
  Fijn weekend met veel handwerkplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lekker kroelpoppie... Enne, ik vind hem supernetjes geworden, hoor.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat enig. Wat knap gedaan zeg! Vroeger breide ik veel, en zo'n 30 jaar geleden zelfs kabouters, maar ik zie me dat nu echt iet meer doen. En daarom vind ik het zo leuk om bij een ander te zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.