vrijdag 24 juni 2016

Een Veelkleurige Omslagdoek

De zomer laat toch nog even op zich wachten... wat een regen de afgelopen week. Eén voordeel heeft dat: met zulk weer kan je alleen maar lekker handwerken! Radio aan, kopje koffie erbij en rikketik gaan mijn naalden. Gelukkig brak ook af en toe de zon door want ik wilde mijn omslagdoek blocken.


Ik had bedacht dat de snelste manier om te drogen buiten in de zon is. Dus meteen toen de zon doorbrak de omslagdoek in de wolwas gewassen en buiten gelegd. Kon ik zelf ook even met de benen in de zon.


Bij gebrek aan een handige blockmat heb ik de kussens van de tuinstoelen gebruikt. Dat ging prima! En dat gaat ook reuze snel zo in de volle zon.Hier een detail van de gebreide rand. De rand wordt direct aan de omslagdoek gebreid. Heel handig want zo hoeft je niet achteraf te puzzelen hoe je hem er mooi aan naait.


Op de pop toont het altijd wat mooier. Ik ben zo blij dat Paula de pop voor me meegebracht heeft. De pop staat op mijn slaapkamer en regelmatig staat er een werkstuk te pronken ;-)


De achterkant nog even in beeld. Ik zie het al helemaal voor me dat ik hem draag op mijn rode winterjas. Dat knalt er straks uit! Maar eerst nog de zomer. Tijdens een frisse avond of  's avonds bij de vuurkorf.... Qua kleur past dat natuurlijk perfect!


Weer een bres geslagen in mijn voorraad! Ik heb nog behoorlijk wat bolletjes liggen. Veel te enthousiast ingeslagen de laatste jaren. Maar met de afronding van deze omslagdoek mag ik stiekem weer kijken naar de nieuwe wolletjes. Met de Weversmarkt in Hoorn in het verschiet zal ik een plan maken voor een volgend project. Ik heb me namelijk voorgenomen eerst een plan te maken en dan pas wol te kopen. Nu nog proberen me daar aan te houden. Moeilijk, moeilijk want een paar weken geleden had ik toch weer verloopgaren in m'n mandje gekieperd :-)). Het tweede kussen is ook af dus daar hoef ik me niet schuldig over te voelen. O, o, wat is het toch fijn om al dat verzamelen goed te praten......

Bij mij zijn de ideeën nog lang niet uitgeput. Het blijft borrelen en bruisen. Volgende week laat ik het ingebreide kussen zien. Even mooi weer afwachten om heldere foto's te maken.
Ik wens jullie een gezellig creatief weekend!1 opmerking:

  1. Wat een gezellige omslagdoek! Leuk dat jullie weer naar de weversmarkt gaan :-) Wij staan er dit jaar niet met een kraam, maar misschien kom ik jullie nog tussen het snuffelen door tegen, zou leuk zijn ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.