vrijdag 13 mei 2016

Slow Down

We hebben een warme week achter de rug. Het liedje van Douwe Bob is nu wel heel toepasselijk: even kalm aan met handwerken! Zelfs hier op Texel was het een beetje te warm om veel te handwerken. En ik wilde jullie nog even het popje dat ik voor Paula heb gehaakt in detail laten zien.


Ik was meteen weg van het poppetje dat ik via Pinterest vond. Bovendien is het een mooi klein werkje om snel nog even te maken.


En wat niet te zien was bij Paula is dat hij getransformeerd kan worden tot een ieniemienie bloemenmandje.


Vreselijk schattig toch zo'n bloemenmeisje? En bovendien perfect om met heel kleine restjes katoen te maken.

Nu heb ik nog een mandje met garen staan waar ik een 'mannendeken' mee aan het maken  ben. Gestaag groeit de deken maar het is vreselijk dun garen dus het is een project voor de langere termijn.Ik ben een paar weken geleden begonnen met deze deken. In het bericht over m'n atelier op de bank is het begin al te zien. Ik heb besloten dat het een deken wordt want hij is het al te groot voor een kussen.


Het formaat is nu 72 x 92 cm. Ik leg hem nu even weg om aan andere WIP's te werken.


Breien blijft mij enorm trekken dus ik ben ook een Fair Isle projectje begonnen. Gewoon om uit te proberen. Ik ben enorm fan van de Shetlandse breisters en heb dit boek aangeschaft. Ik heb daar al verlekkerd menig uurtje mee op schoot gezeten. Nu is de zomer niet de uitgelezen periode om een trui te beginnen dus ik ga eerst maar eens wat oefenen met de patronen uit het boek voordat ik me op zo'n mooie Shetlandtrui met ronde pas stort.

Volgens de berichten krijgen we een koeler weekend. Dit is gunstig voor ons, creatieve luitjes. Maar ik hoop dat we dit Pinksterweekend er ook nog op uit kunnen trekken en genieten van de extra vrije dagen.

Fijn weekend en geniet met volle teugen!

 
 
 


 
 
 
 
 
 

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk bloemenvrouwtje! De deken wordt prachtig, heel mooie kleueren en een mooi patroon! Veel plezier met het breiwerk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik word altijd vrolijk als ik je blog lees! Kleurig en nu ook weer zo'n mooi bloemenmeisje.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk, een bloem die uitgroeit tot een prachtige dame!!
  Heerlijk om verschillende WIP'S te hebben, kan je lekker afwisselen. Ik ben een sprei aan het haken maar haak eerst granny's. Ook met warm weer dus goed te doen.
  Groetjes, Patricia

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.