vrijdag 27 mei 2016

Oververhitte breipennen

Het breivirus heeft enorm toegeslagen bij mij. Ik kan gewoon niet meer stoppen. Ee tijdje terug liet ik al een stukje van mijn top-down trui zien. Ondertussen is hij af. Ik ben tevreden met het resultaat. en ik heb ook weer wat nieuwe technieken geleerd.


Tot onderaan de split is hij heen en weer gebreid. Daarna gaan alle steken op de rondbreipen en wordt er alleen nog maar recht gebreid. Lekker makkelijk!

 
De schoudernaad wordt al breiend gevormd. Dit is echt toveren als je dit voor de eerste keer doet.


En vervolgens worden de mouwen direct aan de panden gebreid. Ook een beetje toveren eigenlijk. Ondertussen groeit het aantal steken natuurlijk voortdurend. Een rondbreipen is hierbij essentieel.


En dan een voor mij geheel nieuwe techniek: de I-cord maken. Ik heb op YouTube filmpjes zitten kijken en ik ben toen maar hup begonnen....


Ook langs de 7/8 mouwen heb ik I-cords gebreid. Het geeft een beetje een machinaal effect. Dan nog de split en de hals afwerken, gewoon met tricotsteek zodat het een beetje rolt. Mijn uilenspeldje erin en klaar is de trui. Voor deze trui heb ik dit patroon aangepast aan mijn eigen wensen.

Ik ben ook helemaal gek van Fair Islebreien zoals jullie hebben kunnen zien. Ik ben daar lekker mee aan de slag gegaan. VERSLAVEND!!


Een uit de kluiten gewassen proeflap heb ik gemaakt. Het effect van verschillende kleuren is zo goed te zien. Ik moet daar nog verder mee stoeien om de sterren er beter uit te laten springen.


Verder had ik in mijn onuitputtelijke voorraad ook nog een restje sokkenwol, wat Shetland lamswol en een beugeltje. Hiermee wilde ik het effect van verlopend garen met effen garen uitproberen.


Weer met rondbreipennen gewerkt, nu met de magic loop, want de draad van de pen is natuurlijk veel te lang voor zo'n klein tasje. Haha weer een nieuwe techniek!


Het laatste stukje is heen en weer gebreid om het beugeltje er in te kunnen zetten. De voor- en achterkant verschillen daardoor een beetje.


Ik was een dagje aan de 'overkant' en heb per ongeluk mijn voorraad aangevuld met 2 nieuwe bollen. Ik viel als een blok! De blauwe deed me aan de nachtelijke hemel denken. Ik maak er iets mee met ingebreide sterren. Dat wordt binnenkort op ons blog geshowd.

Ik heb een heel productieve week achter de rug en met het weekend voor de deur denk ik dat ik nog wel wat uurtjes breiend ga doorbrengen. Ik wens jullie allemaal een heel creatief weekend!
 
 
 
3 opmerkingen:

 1. Wat is dat een prachtige trui geworden! De top-downmethode staat nog op mijn to-do-lijstje, maar als ik jou trui zo zie, moet ik het maar wat omhoog plaatsen op het lijstje :-)
  Hetbeugeltasje is ook al zo'n juweeltje, knap en mooi gedaan!
  Wat je Fair-Isleproeflap betreft: misschien komen de sterren beter uit bij een donkere achtergrondkleur?
  De nachtblauwe bol is mooi van kleur, je maakt ne nieuwsgierig, maar ik zal rustig wachten hoor :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Marjan dat je zo snel en enthousiast reageert. Je hebt gelijk hoor wat betreft de donkere achtergrond en ingebreide sterren. In mijn volgende bericht zal je daar het resultaat van zien😉
  Groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik dit allemaal zie, krijg ik spontaan de "breikoorts". Prachtig, wat ik voorbij zie komen. Prachtige trui, maar hoe je vertelt hoe hij gemaakt wordt lijkt me wel moeilijk.
  Die ingebreide motieven, Fair Isle bedoel ik, dat zou me misschien nog wel lukken.
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.