vrijdag 12 februari 2016

Zussendeken

Wat was het een gezellige dag. Bij Paula eerst koffie en thee gedaan met heerlijk eigen gemaakte appelcake erbij. En we hadden natuurlijk een stapel handwerk mee om aan elkaar te laten zien. Wat we via foto’s al hadden gezien, konden we nu in het echt bewonderen en vastpakken.
Vooral elkaar inspireren is zo leuk op zo’n zussendag. De ideeën borrelden al snel op. We hadden een missie en dat is samen de voorraad die we alle drie hebben opgebouwd te gaan gebruiken.
Ruim een jaar geleden hadden Paula en ik een randjesdeken gehaakt. ”Onze eigen CAL” noemden we dat al gekscherend. Nu wilde Astrid ook graag meedoen aan zo’n project. Het idee was geboren! Een zussendeken!
Paula en ik hebben al een jarenlange haakervaring opgebouwd en dit is dé gelegenheid voor Astrid om haar vaardigheid te vergroten.

We gingen direct aan de slag, eerst een basis van lossen met daarop stokjes.
Ik had de eer de eerste rand te verzinnen.
Ach de stokjes werden vasten. Ik blijf een eigenwijs persoon! En dan een rand met hartjes. Ik deed 2 toeren hartjes. Paula en Astrid ieder 1 toer.
Astrid koos dun garen met dubbele draad.
Dit is Paula’s deken. Hier zie je ook meteen de zogenaamde tussenranden die we steeds herhalen om de deken niet al te bont te maken.
We gebruiken de granny-steek en de V-steek.
Ik haak met katoen en naald 3,5. En ik voeg ook steeds toeren met de V-steek en de granny-steek toe.
De steken pinnen we op ons gezamenlijk bord Zussendeken op Pinterest.
Neem hier maar eens een kijkje. 
Nog een mooie close-up van Paula’s deken.
En dan nog alle gebruikte randen tot nu toe.
We haken naar eigen inzicht en afhankelijk van de voorraad. Ik heb ook nog groene toeren met vasten toegevoegd. Dat geeft de deken ritme en stevigheid.

Nu ik  een dagje aan de overkant was,  moest er nog even gewinkeld worden bij onze favoriete wolwinkel.  We gingen weer kopje onder in al die mooie wolletjes. En we konden de verleiding niet weerstaan en hebben toch nog weer wat garen mee genomen voor handwerkjes naast de zussendeken.
Ik heb mijn oude liefde weer teruggevonden en ben weer regelmatig aan het breien. Deze bolletjes stone washed smeekten om met me mee te gaan naar huis. Het gaat een trui of vest worden die ik van boven naar beneden ga breien.
Een nieuwe uitdaging.

Wij gaan een weekend vol handwerk tegemoet.
Geniet allemaal van het komend weekend!


5 opmerkingen:

 1. super leuk idee ik doe ook een cal maar dan mijn eigen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk bedacht een zussen deken, 3 dekens en toch verschillend :-) Ja, het is moeilijk om naar een wolwinkel te gaan en niets te kopen, maar je bent ook voorraad op aan het maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke dag zal dat geweest zijn. En ik vind alle dekens even mooi. Houden jullie ons op de hoogte van de CAL?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk om dat samen te doen en al helemaal om ieder om de beurt de toeren te bedenken :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super tof idee is dit!
  ik vind de verschillende variaties alle drie mooi.

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.