maandag 4 maart 2019

Twee kanten omslagdoeken

Een paar jaar geleden heb ik de Weversmarkt in Hoorn bezocht samen met Paula. Daar kocht ik een mooi boek over kantbreien. Dat boek heb ik van-voor-naar-achter en vice versa doorgenomen. Heel veel inspiratie opgedaan...en dan moet het komen tot zelf maken. Rond Kerst heb ik een bruine omslagdoek gebreid. Het is een mooie volle kleur bruin. Vorige week zei ik al dat ik niet zo van bruin houd, maar dat gelooft niemand meer natuurlijk!


Deze mooie Zweedse wol bleek erg geschikt voor het kantbreien. Als ik in de stad ben, neus ik regelmatig in de wolwinkels bij de diverse 'lacegarens'. Maar ik kom nooit tot aankoop, tot ik dit garen ontdekte. Gewoon bij mij in het dorp.


Ik ben in feite nog een beginner op kantbrei-gebied, dus een tamelijk eenvoudig patroon gekozen.
De zigzag ontstaat door 2 steken samen te breien en aan de andere kant van de baan een omslag te maken. En dat 9 banen van 11 steken naast elkaar.Het resultaat is helemaal niet verkeerd vind ik. (Dat wil dus zeggen dat ik er stiekem wel trots op ben;-)   ).


En dan mag de omslagdoek een tijd in de winkel staan.

En dan heb ik de gewoonte om direct een soortgelijk project te beginnen. Zoals ik vorige week schreef, moet ik een beetje rustig aan doen met lopen dus dat gaf me de gelegenheid om de volgende omslagdoek snel af te maken.


Tijdens het breien ziet het werk er altijd 'kreukelig'uit. Een badje met Eucalan doet wonderen. Niet uitspoelen en de omslagdoek liggend laten drogen, daar knapt hij van op!


Deze steek bleek nog eenvoudiger van die van de bruine omslagdoek. Het is maar 1 van de 4 toeren een patroonsteek. De rest is gewoon recht of averecht. Ik roep vaak, heel flauw, breien is niet moeilijk hoor, het is niet meer dan recht en averecht.Het is zo leuk om nog even te schikken met het breiwerk. Deze komt op een donkere achtergrond mooier uit.


De beide omslagdoeken heb ik gebreid om een zomerjurkje op te leuken en op frisse avonden te dragen. Nu maar wachten op warmere dagen. Daar is vandaag wel veel fantasie voor nodig!!
Tot die tijd staan ze gezusterlijk in de winkel.

6 opmerkingen:

 1. Mooi!! ik vind ze allebei mooi, maar de bruine vind ik prachtig. Zo mooi dat ik het ook wel zou willen proberen, maar weer op mijn lijstje zetten :) Dankjewel voor de inspiratie :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. lijstjes, lijstjes.... bij mij groeit er ook een wenslijst met wat ik nog wil maken. Had een etmaal maar meer uren!

   Verwijderen
 2. Oooooo, wat zijn ze prachtig! Echt kunstwerken om trots op te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi die bruine kleur al hoe wel de lichte weer mooi is in de lente / zomer mooi gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.