donderdag 18 juli 2019

De Weversmarkt


Echt! Heus! Ik had me zo voorgenomen alleen te gaan kijken op de markt.
Maar dat bleek toch te moeilijk. Ik viel als een blok voor een prachtige streng moerbeizijde.
Helemaal mijn kleurtjes ook nog!


Thuisgekomen heb ik hem meteen opgerold tot een bol. Dat het een kanten sjaal moest worden was niet meer dan logisch voor mij. Ik ben nl al heel lang in de ban van kantbreien.


Het is altijd verrassend hoe zo'n streng eruit komt te zien na het oprollen.
Ik heb daar geen apparaat voor maar gebruik de leuning van de eetkamerstoel voor. Net als vroeger thuis. 😊Dezelfde avond ben ik begonnen met breien. Tegenwoordig brei ik bijna alles op rondbreinaalden. Maar dat is met kantwerk niet ideaal.Op rechte pennen gaat het beter, de steken zijn veel beter te zien. Let op hoe erg het werk in elkaar gaat zitten tijdens het breien.Ik ben groot fan van Eucalan. (Nee hoor geen aandelen, hihi) Breiwerk knapt daar altijd enorm van op. Ik zeg altijd dat je in het water al voelt hoe het werk zich ontspant.


Nog even een leuk shot en dan is ie klaar voor gebruik!


Nu is het wachten op frisse momenten om hem te gaan dragen. Zijde draagt overigens heerlijk en hij is super licht, 100 gram.
2 opmerkingen:

  1. Niets zo mooi als moerbeizijde en dan in deze prachtige kleuren zou ik hem eveneens niet kunnen weerstaan. Prachtig resultaat! Echt knap!

    BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.