vrijdag 10 juni 2016

En dan doe ik maar wat

Al een aantal jaren teken ik af en toe mandala's. De eerste die ik maakte, tekende ik na uit een boek. Later zag ik op YouTube een filmpje over het intuïtief tekenen van mandala's. Sindsdien teken ik niks meer na, maar doe ik maar wat. Veel leuker. Gewoon in het midden beginnen, tekenen wat er op dat moment in me opkomt en kijken wat er uiteindelijk op papier komt.

Kort geleden zag ik geborduurde mandala's. Toen dacht ik, als ik ze kan tekenen. . . . kan ik ze toch ook borduren?
En omdat ik ook nog heel veel borduurstash heb, leek het me een goed plan om daar eens mee aan de slag te gaan. Gewoon beginnen in het midden en kijken wat er tevoorschijn komt. Ik ben voorzichtig begonnen met een klein lapje, eerst maar eens proberen.
Nu is het borduren toch wel wat anders dan tekenen. Ik wil dat het symmetrisch wordt (want zo ben ik dan ook wel weer). Dus dat betekent  horizontaal, verticaal en diagonaal spiegelen. Oef, wat een denkwerk. . . de kruisjes moeten natuurlijk wel allemaal dezelfde kant op gaan, dus ik kan het borduurwerk niet simpel steeds een kwartslag draaien. Een mooie breintraining dus. 
Maar ondanks het opletten en nadenken is dit wel héél leuk om te doen. Vooral omdat ik niet van tevoren weet hoe het gaat worden. Gewoon steeds een stap en dan een volgende stap. Niet vooruit denken, het maar laten gebeuren. Op het lapje is niet heel veel ruimte meer, dus veel groter zal deze niet worden. Maar klaar is ie nog niet. En in mijn stash heb ik nog een mooie grote lap. Ik droom al van een groot borduurwerk , daar zal veel tijd in gaan zitten.

En tekenen? Ja, dat blijf ik zeker ook doen.
Weer een zwart-witte deze keer. (De foto is helaas een beetje wazig)
De volgende ga ik maar weer eens in kleur maken.

Bedankt voor je bezoekje aan Dirkje Spreeuw. Gezellig dat je even kwam buurten. Ik wens je een heel fijn, gezellig en creatief weekend.

3 opmerkingen:

 1. knap !! om het zo om te zetten in kruissteek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi en heel erg knap gemaakt!
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, knap dat je dat zomaar tevoorschijn kan borduren! Omdat ik gefrustreerd raak als iets niet lukt, teken ik het altijd eerst uit op ruitjespapier.
  Groet Patricia

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.