vrijdag 29 april 2016

Binnenkijken

We kregen zulke leuke reacties van jullie op Esther's berichtje over haar Atelier op de Bank. De een heeft een eigen hobbykamer of zelfs de hele zolder, de ander moet het doen met een hoekje van de eetkamertafel of de bank. Een eigen hobbykamer is voor veel handwerksters een droom. Daarom dacht ik, waarom nodig ik jullie niet uit om gezellig een bakje virtuele koffie of thee te komen doen en dan geef ik jullie een rondleiding door mijn hobbykamer. Heb je zin om mee te kijken?

Ik ben een mazzelaar, ik heb dus een eigen Freubelparadijsje. Tja, als de jongens uitvliegen, komt er ruimte in huis en die heb ik meteen ingepikt.

Manlief maakte een heel lang bureau voor mij.
Nu heb ik een gedeelte voor handwerken. . . 
En een apart deel voor mijn kliederwerkjes. . . 
Natuurlijk heb ik het even een béétje netjes gemaakt voor jullie ;-)

Wil je zien wat daar op tafel ligt?
Ik ben gek op handwerken, maar ik heb nog een passie. . . 
En die passie neemt ook aardig wat ruimte in beslag in mijn Freubelparadijsje.
In een grijs verleden heb ik eens geprobeerd te kalligraferen. Ik was daar niet goed in, kon nooit van die mooie strakke en regelmatige letters maken. In de huidige Lettering-trend is dat strakke en regelmatige niet zo belangrijk. Dus ga ik hier maar eens in oefenen. Gewoon, lekker voor mezelf.

Maar we dwalen af, we waren bezig met een rondleiding.
Aan de muur een mooi plekje om dierbare kaarten en andere kleine dingetjes te bewaren.
Op de grond een stapeltje gehaakte dekens. 
Deze heks is al een oudje, ze is al minstens 20 jaar oud. Ze ziet er toch nog goed uit voor haar leeftijd, vind je niet? Vanuit haar hoekje naast het raam overziet ze de hele kamer.

Alles wat in en op dat kastje staat, heeft met mijn hobbies te maken. Veel hè   *Ü*
Daar boven het kastje hangt het kunstzinnige werkstuk van de handwerkopleiding die ik een paar jaar geleden gedaan heb. Destijds heb ik daarover veel geschreven op mijn oude blog.
Dit buffetkastje heb ik via Marktplaats op de kop getikt voor een paar tientjes. Hij was grenen, van dat vergeelde grenen, spuuglelijk. Maar ik zag gelukkig de potentie van het kastje en ben aan het pimpen geslagen. Ben er nu hartstikke blij mee. Bovenin het kastje liggen al mijn lapjes. Maar die heb ik pas al laten zien, dus laat ik de deurtjes nu lekker dicht. 

Boven op de kast huist de familie Haas.
Ook die zijn niet bepaald jong meer. Maar ze zitten daar gezellig saampjes te zitten en ik ben wel aan ze gehecht.


Naast het kastje hangt een dubbel-dierbaar bord. Dierbaar omdat ik het samen met oudste zoon van een oude pallet heb gemaakt. . . 

En dierbaar omdat het vol staat met dierbare spulletjes. Zie je dat gehaakte poppetje? Van Esther gekregen. En die fotoboekjes stammen uit de tijd dat ik nog veel met oude familiefoto's aan het freubelen was.

Naast het kastje ligt mijn voorraad garens. Lijkt het mee te vallen? In het onderste mandje zitten mijn bolletjes katoen, dat zijn er ook nog heel veel. En niet al mijn garen ligt hier. De WIP's liggen beneden in de woonkamer.
De Zussendeken en. . . 
. . . de Stashbusterdeken. Maar goed, we dwalen weer af. We draaien ons weer om onze as in het kamertje en zien dan dit:
Nog zo'n marktplaats-vondst. Eén tientje, geweldig toch. Was ook grenen, maar daar zie je nu lekker niks meer van. Oh, wacht even, ik zal die flessen even weghalen, dan zie je wat daar achter staat. Dit tafeltje staat ook vol met dierbare spullen.
Zie je die mooie oude naaimachine? Van mijn oma geërfd. En achter de naaimachine staan mijn meest dierbare handwerkboeken. De ene gekregen van Astrid, de andere uit Parijs meegenomen. Een een mooi fotoalbum, ook al een cadeau van Astrid.

Die flessen heb ik weer even teruggezet. Maar morgen gaan ze weg, dan gaan ze met a.s. schoondochter mee.
Gemaakt met allerlei materiaal dat nog rondslingerde in mijn Freubelparadijsje. Nog even een close-up.
Gezien op Pinterest, blij met hoe het uitgepakt is.

En nu ga ik een nieuw projectje beginnen, de spulletjes liggen al klaar.
Zie je dat patroontje? Leuk om te tekenen. Esther heeft er een fair isle blokje mee gebreid. Maar dat breien is niet zo aan mij besteed. Ik ga eens kijken hoe het als borduurwerk uitpakt. Wordt vervolgd dus.

Gezellig dat jullie kwamen buurten. Hopelijk hebben jullie je koffie niet koud laten worden .
Ik wens jullie heel veel handwerkplezier en een fijn weekend.

7 opmerkingen:

 1. Wat heb ik genoten van deze rondleiding! Het ziet er reuze gezellig bij je uit met al die verschillende hobbyspullen bij elkaar. En nog zo netjes geordend ook; knap!
  Het inspireert mij om mijn kamer eens te gaan opruimen :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel dat we in je freubelparadijsje mogen kijken. En een paradijsje is het. Wat zul je daar vaak te vinden zijn! Heerlijk helemaal jezelf zijn. Dat zie je ook in de foto's terug.
  Ik heb ook een eigen hokje. Het was eerst de werkkamer van mijn man. Maar toen ik weer begon te handwerken en we elkaar in de weg zaten stond hij het aan mij af. Lief he! Ik was 50 en had nooit een eigen kamer gehad. Wat voelde het luxe toen ik er alsnog ééntje kreeg.
  Fijn weekend!
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de rondleiding, ik heb genoten enne....de koffie...die moet ik opnieuw inschenken want ik vergaapte me zo aan al je prachtige spullen dat ie lauw is geworden!
  Groet,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooie rondleiding bedankt groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke rondleiding. En wat heb je een heerlijke kamer. Zelf heb ik ook een eigen kamer. Zitten doe ik er weinig, maar daar liggen wel al mijn spulletjes, en dat is best veel. Haken doe ik vooral ik de woonkamer op de bank😃

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij hebt echt een fijne plek voor al jouw creatieve uitspattingen. Dank je voor de rondleiding. Je hebt het allemaal zo netjes en geordend. Ook mooi om oude projecten te bewaren en een prominent plekje te geven.
  Zo, de koffie is op.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Koffie? O ja, die had je voor me neergezet, die is inmiddels ijskoffie :-D O, wat een fijne ruimte heb jij ook! Lekker he, als je bezig bent en e.e.a. kunt laten liggen als het moet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.