vrijdag 15 januari 2016

Laat de winter maar komen

Bij EchtStudio zag ik een mooie hangmuts en kolsjaal. Gemaakt van prachtig garen. Meteen 3 bollen meegenomen en aan de slag gegaan.
De muts laat zich lastig fotograferen als je geen ‘etalagekop’ hebt. Daarom ziet hij er een beetje vreemd uit op de foto.
Op de site van EchtStudio staat het patroon van de muts met daarbij een mooiere foto.

Voor de kolsjaal heb ik gewoon ‘mijn eigen ding’ gedaan. ‘Ergens op internet’ zag ik een keer een mooie manier van het haken van de eerste toer, waardoor je een mooie onderrand aan je haakwerk krijgt. Voor zo’n sjaal is dat natuurlijk mooi.
Ik heb 150 lossen opgezet, tot ring gesloten (wel even opletten dat er geen draai in de ketting zit). Vervolgens ben ik stokjes gaan haken. Niet in het lusje van de ‘V’, maar in de achterkant van de steek.
Daardoor krijg je aan de onderkant net zo’n mooie V als je aan de bovenkant van je haakwerk hebt.
Ik haakte steeds 3 toeren stokjes waarbij ik in de achterste lus haakte, vervolgens één toer waarbij ik achterlangs om de bovenkant van de stokjes uit de vorige toer stak. Oef, dat klinkt ingewikkelder dan het is. Ach, gewoon steeds alleen in het achterste lusje steken, geeft al een mooi effect.
Ohja, dit garen heb ik gebruikt.
Mooie kleuren en het haakt heerlijk weg.

Ik heb nu dus een lekkere warme muts en sjaal, dus laat de winter maar komen.

Veel handwerkplezier.

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie set! Dat kan ook haast niet anders van zulk mooi garen. Bedoel je soms ddat je in de col na 3 toeren stokjes in de achterste lus een toer reliëfstokjes aan de achterkant hebt gemaakt?
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een mooi setje geworden hoor! Ook zonder 'koppie'.
  Kijk hier maar eens voor een goepkoop 'koppie'.
  http://www.shoppartners.nl/q/piepschuimhoofd

  Groetjes Aly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Muts en colsjaal zijn heel mooi groetjes Marie-Claire

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.