vrijdag 24 juli 2015

Aan de slag met die restjes!

Als je al zo ongeveer je hele leven handwerkt, dan heb je op een gegeven moment een heleboel restjes van allerlei projecten uit het verleden. En als je daarbij ook nog eens niet de verleiding kan weerstaan om nieuwe bolletjes en wolletjes te kopen, tja. . . .  dan heb je zomaar een hele voorraad.

Wij zijn nu fanatiek aan de slag gegaan met onze stash. Kijken of het lukt om er eens een flink gat in te slaan (zodat we straks weer een heleboel mooie nieuwe bolletjes en wolletjes kunnen kopen natuurlijk, hihi).

Esther begon met het haken van buideltjes tijdens een paar lange autoritten.
www.dirkjespreeuw.nl
Eigenlijk wel héél leuk om te doen. En ze gebruikte er heel oude katoentjes voor, deze lagen al jaren en jaren in de kast. Wat geeft dat een goed gevoel.
Na deze drie volgden er nog meer.
Bij dit buideltje geen gehaakt koordje, maar een lintje dat er toevallig prachtig bij kleurt.
En nog eentje in een heel andere kleur.

Tja, toen Paula al die foto's op de Whatsapp zag, kreeg ze ook de buideltjes-kriebels. Ook maar wat restjes katoen opgezocht. Niet met vasten gehaakt zoals Esthers buideltjes, maar met de granny steek.
En nu duiken we weer in onze bakken en manden met voorraad. Meestal als we daar iets tegen komen, ontstaat er vanzelf weer een idee voor een nieuw project. Toch wel lekker hoor, zo'n voorraad : - ))

Fijn weekend en veel haakplezier.
8 opmerkingen:

 1. Ben ik eigenlijk wel heel nieuwsgierig wat jullie daar in stoppen erg leuk zijn ze

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben ik eigenlijk wel heel nieuwsgierig wat jullie daar in stoppen erg leuk zijn ze

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In die buideltjes past natuurlijk van alles. Make-up spulletjes, haakwerk, knikkers. luiers, noem maar op. Maar voor de foto hebben we ze even gevuld met proppen papier en bubbeltjesplastic ;-)

   Verwijderen
 3. Heel eeg leuk! En fleurig ;)
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zijn je buideltjes en handig om er van alles en nog wat in te stoppen. Gezellige en vrolijke kleurtjes hebben jullie gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn: alweer een heel leuk idee om van mijn restjes af te komen! Hoop dat de knikkertijd weer begint, dan kan in een paar neefjes/nichtjes blij maken :-))
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd leuk om nieuwe blogjes op Internet tegen te komen
  ik volg meestal blogjes dat te maken hebben
  met thuis, haken, koken en fotografie

  Bedankt voor het delen
  en nog een fijne dag !

  BeantwoordenVerwijderen

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.