zaterdag 30 mei 2015

Blokje na blokje

Aan een nieuw project beginnen vindt Paula soms lastig. Doorgaan met een haakproject dat al 'op de pen' staat (of zeg je dat alleen bij breien  *Ü* ?), is makkelijker. Dan maar kiezen voor grote projecten. En wat is er dan mooier dan een deken haken?
Daarmee ben je tenminste een poosje zoet. Zeker met dat dunne acryl garen en haaknaald 2.5.

Eerst geprobeerd om met alleen gekleurde blokjes een mooi geheel te maken. Maar dat werd maar niet naar het zin. Opeens ontstond het idee om af te wisselen met witte blokjes. Toen werd het mooi.
Zo leuk om te zien dat bij het aan elkaar naaien van de blokjes een secundair patroon ontstaat. Zie je de diagonale gaatjes-lijnen in de witte blokjes?

De blokken zijn samenraapsels van verschillende patronen. Het hart van het witte blokje is een sunburst granny.

Tja, en nu is de deken klaar..... wat moet het volgende project worden? Toch maar iets kleiners? Ja hoor, er is natuurlijk altijd een project onder handen. Achter de schermen van Dirkje Spreeuw wordt druk doorgehaakt, want stoppen met haken..... dat kunnen wij niet ;-)7 opmerkingen:

Naar aanleiding van de nieuwe AVG wetgeving het volgende:
Wanneer je een reactie achterlaat op ons blog, verklaar je je akkoord met de opslag en de verwerking van je gegevens op deze site. Wij delen je gegevens nooit met derden, maar je reactie wordt wel zichtbaar getoond.